Bomen knuffelen

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Ervaar de rust en de helende werking van het bos tijdens een cursus bomen knuffelen van Kruid en Meer in Hoorn. Wat kan de natuur toch mooi en helend zijn! Dat zal je denken na een cursus bomen knuffelen. Bomen beschermen ons tegen hitte, wind en regen, produceren zuurstof en hebben geneeskrachtige eigenschappen. Maar dat is niet het enige. Een boom kan ook een heilzame invloed hebben op ons als mensen. Door bomen te knuffelen, tegen een boom aan te zitten of simpelweg in het bos te wandelen krijg je helende energie.

Leer de natuur waarderen door bomen te knuffelen

Een boom kan mensen helpen op meerdere manieren. Bomen kunnen genezend zijn of (levens)kracht geven wanneer je uitgeput bent. Het is bovendien goed voor je weerstand en energieniveau om de boslucht in te ademen. In boslucht zitten namelijk veel goede bacteriën, essentiële plantaardige oliën, negatief geladen ionen. Ook heeft elke boom zijn eigen heilzame kracht. Zo helpt knuffelen van een dennenboom bij het relativeren van zelfkritiek en te hoge verwachtingen. De kracht van een berkenboom kan daarentegen hulp bieden bij het aangaan van relaties. Meer informatie over deze en andere bomen krijg je bij de cursus bomen knuffelen. Wanneer je na deze cursus geïnteresseerd bent om meer te leren over de geneeskrachtige werking van bomen, is het mogelijk om een opleiding over plantengeneeskunde te volgen.

Kruiden | Kruid en Meer

St. Janskruid

kruidengeneeskunde

Hypericum betekent “tegen een geest”(Grieks) het verhaal gaat dat het kruid boze geesten afweert. ook wordt gezegd dat Hypericum hertshooi (hard hooi) betekent. Hyper, Eikon, St John wort, Balm of warrior, Oliekruid, Jaagt de duivel.

Brandnetel

kruidengeneeskunde

De naam Urtica komt van het Latijnse woord “urere “wat “branden”betekent, vanwege de brandharen die brandend en scherp vocht bevatten dat in de huid een histaminereactie teweegbrengt. “dioica “betekent tweehuizig, vrouwelijke en mannelijke bloemen op een aparte plant, dit geldt alleen voor de Grote brandnetel. De Kleine is éénhuizig.

Madeliefje

kruidengeneeskunde

De officiële verklaring voor de botanisch naam ‘Bellis perennis’ is : ‘Bellis’ stamt van de Latijnse wortel ‘bellus’, ‘mooi’, en ‘perennis’ betekent letterlijk ‘doorheen de jaren’ dus eeuwig. ‘De eeuwig mooie’ dus.

Origanum

kruidengeneeskunde

“Origanum” is afgeleid van de Griekse woorden “Oros” wat “berg” betekent en “Ganos” wat “vreugde” betekent dus “bergvreugde”, dit verwijst naar de mooie verschijning van de plant in de bergen. Het kan ook van “origanon” komen dit betekent “Bitter kruid”.

Schrijf je nu in

Je kan in principe nu zonder begeleiding starten met het omhelzen van bomen. Wanneer je echter eerst meedoet aan een cursus bomen knuffelen, zal je merken dat dit zorgt voor een grotere energiestroom. Door kennis op te doen over de krachten van bomen, weet je naderhand welke boom jou het best kan helpen. Schrijf je nu via annetkruidenadvies@quicknet.nl in om zeker te zijn van een plaats in mijn eerstvolgende cursus! Bij mijn kruidencursus gaan we bijvoorbeeld ook aan de slag met wildplukken. In deze cursus zal het voelen en ervaren van de energie van bomen eveneens een plek krijgen. 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer