Kruiden als medicijn

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Kruid en Meer in Hoorn helpt je bij het gebruiken van kruiden als medicijn. Mijn jarenlange ervaring in de kruidengeneeskunde maakt dat ik graag andere mensen help bij het kennismaken met geneeskrachtige kruiden. Planten en kruiden hebben ons veel meer te bieden dan het aanzicht van onkruid in de tuin. Voordat de synthetische geneesmiddelenindustrie opkwam, werden kruiden altijd als medicijn gebruikt. Ons lichaam is dus van oudsher gewend dat de natuur ons gezond houdt. Je kunt al veel kwalen en ongemakken oplossen met huis-tuin-en-keukenkruiden. In mijn opleidingen, cursussen en workshops leer ik je hoe je deze kruiden als medicijn gebruikt.

Gebruik de kruiden uit je tuin als medicijn

Tijdens de basisvariant van mijn cursus kruidenleer ga je zelf aan de slag met de kruiden uit je eigen omgeving. Als eerste leer je welke kruiden goed zijn tegen bepaalde kwalen en ongemakken aan de hand van verschillende thema’s. Vervolgens starten we met het maken van zalven, kruidentheemixen en tincturen. Wanneer je dieper in wil gaan op de plantengeneeskunde, bied ik ook een vervolgopleiding aan waarin je jouw kennis over de kruiden die je als medicijn kunt gebruiken uitbreidt. In deze verdiepingscursus maken we bijvoorbeeld helende hand- en voetenbaden en bloesemremedies.

Kruiden | Kruid en Meer

St. Janskruid

kruidengeneeskunde

Hypericum betekent “tegen een geest”(Grieks) het verhaal gaat dat het kruid boze geesten afweert. ook wordt gezegd dat Hypericum hertshooi (hard hooi) betekent. Hyper, Eikon, St John wort, Balm of warrior, Oliekruid, Jaagt de duivel.

Brandnetel

kruidengeneeskunde

De naam Urtica komt van het Latijnse woord “urere “wat “branden”betekent, vanwege de brandharen die brandend en scherp vocht bevatten dat in de huid een histaminereactie teweegbrengt. “dioica “betekent tweehuizig, vrouwelijke en mannelijke bloemen op een aparte plant, dit geldt alleen voor de Grote brandnetel. De Kleine is éénhuizig.

Madeliefje

kruidengeneeskunde

De officiële verklaring voor de botanisch naam ‘Bellis perennis’ is : ‘Bellis’ stamt van de Latijnse wortel ‘bellus’, ‘mooi’, en ‘perennis’ betekent letterlijk ‘doorheen de jaren’ dus eeuwig. ‘De eeuwig mooie’ dus.

Origanum

kruidengeneeskunde

“Origanum” is afgeleid van de Griekse woorden “Oros” wat “berg” betekent en “Ganos” wat “vreugde” betekent dus “bergvreugde”, dit verwijst naar de mooie verschijning van de plant in de bergen. Het kan ook van “origanon” komen dit betekent “Bitter kruid”.

Schrijf je in en start als kruidenexpert

Sta je te popelen om zelf kruiden als medicijn te gebruiken? Schrijf je dan nu in voor een van mijn cursussen of opleidingen via annetkruidenadvies@quicknet.nl en start nu! Wanneer je nog twijfelt en een hele opleiding te veel vindt, is het ook mogelijk om een kruidenworkshop te volgen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer