kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Zoek je een docent bij wie je in de kruidenleer een opleiding kan doen? Neem dan contact op met Kruid en Meer in Hoorn. Je kunt bij mij een korte cursus of een een- of meerjarige opleiding in de kruidenleer doen om meer informatie te verkrijgen over geneeskrachtige kruiden. Na deze kruidenopleiding heb je genoeg kennis om met de kruiden in je eigen omgeving kleine kwalen en ongemakken te verhelpen. Ons lichaam is van oorsprong opgegroeid met de natuur als apotheek. Alle producten die je nodig had voor genezing, haalde je uit de tuinen in je nabije omgeving. Bij het maken van simpele kruidenmiddelen profiteer ik hier nu nog van. Tijdens mijn kruidenopleiding ervaar je dit zelf ook. Zo gaan we ons in de cursus kruidenleer bezighouden met het (her)kennen, proeven en voelen van de geneeskrachtige kruiden.

Meer leren over kruidenleer op mijn opleiding

In de basisvariant van de opleiding kruidenleer gaan we aan de slag met verschillende uiteenlopende thema’s als:

  • Vrouwenkwalen;
  • Je darmen en lever ondersteunen;
  • Aandacht voor stijve spieren en gewrichten;
  • Je mindere weerstand verhogen;

We gaan in deze cursus over kruidenleer zelf zalven, tincturen en kruidentheemixen maken om bovenstaande kwalen en ongemakken te verhelpen. Wanneer je nog meer wil leren over kruiden als medicijn, is de vervolgcursus van mijn kruidenopleiding misschien iets voor jou! In tien lessen maak je kennis met onder andere het maken van bloesemremedies en kruidencapsules.

Kruiden | Kruid en Meer

Mail nu en meld je aan voor jouw eigen kruidenopleiding

In mijn cursus kruidenleer, is er ook ruimte voor wildplukken. We gaan dan samen in de natuur op zoek naar geneeskrachtige en eetbare kruiden die we in de kruidenopleiding kunnen gebruiken voor onze natuurlijke remedies. Voor meer informatie over de cursus kruidenleer e-mail je naar annetkruidenadvies@quicknet.nl. Via dit e-mailadres meld je je ook aan voor de opleiding kruidenleer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer