Kruidenworkshop

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Wil je een kruidenworkshop volgen in Hoorn? Dan kun je het best terecht bij Kruid en Meer! Ik bied een kruidenworkshop aan voor alle mensen die meer willen weten over de werking van geneeskrachtige kruiden. Tijdens de workshop krijg je uitleg over een aantal veelvoorkomende kruiden in je dagelijkse omgeving. Sommige kruiden die jij misschien als onkruid ziet, zoals brandnetel of paardenbloemen, hebben namelijk medicinale eigenschappen. Je gaat ook met deze kruiden aan de slag om zelf een crème, olie of kruidentheemix te maken. Door de kruiden te voelen, ruiken, proeven en ervaren leer je ze sneller (her)kennen. Zo kun je na de workshop ook zelf in de natuur op zoek naar heilzame kruiden.

Een kruidenworkshop voor jou en je vriendengroep

Ik ben zelf begonnen met plantengeneeskunde tijdens een cursus bij het buurthuis. Inmiddels heb ik de nodige ervaring om zelf deze cursussen te geven en vind ik het leuk om mijn kennis met jullie te delen. Ik geef diverse opleidingen, waaronder een opleiding kruidengeneeskracht bij Kruidenrijk. Tijdens deze tweejarige opleiding worden zo’n 80 verschillende kruiden besproken op een aantal onderdelen als botanie, historie, typologie en medicinale toepassing. Ik geef tevens zelf een basiscursus van twintig lessen over de geneeskracht van de natuur, waarin we aan de hand van uiteenlopende thema’s kruidenmiddelen maken tegen huis-tuin-en-keuken kwalen en ongemakken. Wil je liever één keer kennismaken met de kruidengeneeskunde? Dan is een kruidenworkshop misschien beter voor jou! Het is bovendien mogelijk een privéworkshop te boeken, waarbij rekening gehouden wordt met jouw verzoeken.

Kruiden | Kruid en Meer

St. Janskruid

kruidengeneeskunde

Hypericum betekent “tegen een geest”(Grieks) het verhaal gaat dat het kruid boze geesten afweert. ook wordt gezegd dat Hypericum hertshooi (hard hooi) betekent. Hyper, Eikon, St John wort, Balm of warrior, Oliekruid, Jaagt de duivel.

Brandnetel

kruidengeneeskunde

De naam Urtica komt van het Latijnse woord “urere “wat “branden”betekent, vanwege de brandharen die brandend en scherp vocht bevatten dat in de huid een histaminereactie teweegbrengt. “dioica “betekent tweehuizig, vrouwelijke en mannelijke bloemen op een aparte plant, dit geldt alleen voor de Grote brandnetel. De Kleine is éénhuizig.

Madeliefje

kruidengeneeskunde

De officiële verklaring voor de botanisch naam ‘Bellis perennis’ is : ‘Bellis’ stamt van de Latijnse wortel ‘bellus’, ‘mooi’, en ‘perennis’ betekent letterlijk ‘doorheen de jaren’ dus eeuwig. ‘De eeuwig mooie’ dus.

Origanum

kruidengeneeskunde

“Origanum” is afgeleid van de Griekse woorden “Oros” wat “berg” betekent en “Ganos” wat “vreugde” betekent dus “bergvreugde”, dit verwijst naar de mooie verschijning van de plant in de bergen. Het kan ook van “origanon” komen dit betekent “Bitter kruid”.

Stuur nu een e-mail om een workshop te boeken

Bij Kruid en Meer boek je nu zelf een kruidenworkshop voor jou en je vriendengroep. We stellen een mooie workshop samen aan de hand van jouw wensen en behoeften. Bovendien kan ook overlegd worden of de workshop op locatie gegeven kan worden. Voor alle mogelijkheden e-mail je naar annetkruidenadvies@quicknet.nl.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer