Plantengeneeskunde

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Wil je meer weten over plantengeneeskunde? Kruid en Meer in Hoorn helpt je graag hierbij! Ik bied verschillende workshops, cursussen en opleidingen aan waarin ik uitleg geef over de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Allerlei huis-tuin-en-keuken planten en kruiden die als onkruid gezien worden, kunnen namelijk van onschatbare waarde zijn. Zo hebben de brandnetel, paardenbloem en het madeliefje allemaal geneeskrachtige eigenschappen. Brandnetels zijn bijvoorbeeld erg handig als zalf tegen eczeem. Tijdens mijn cursussen over plantengeneeskunde ga je zelf ook de planten en kruiden ervaren door ze te (her)kennen, proeven en voelen.

Leren over plantengeneeskunde bij een echte specialist

Ik geef een tweejarige basisopleiding over kruidengeneeskracht, waarbij aandacht is voor de medicinale werking van zo’n 80 geneeskrachtige planten en kruiden. Deze planten komen in uiteenlopende thema’s aan bod. We maken bovendien bij elk thema bijpassende kruidenproducten. Een onderdeel van de plantengeneeskunde is de helende kracht van bomen. Daarom bied ik ook sessies bomen knuffelen aan. Door een boom te omhelzen of tegen een boom aan te zitten voel je de energie die een boom bij zich draagt. Dit werkt genezend en geeft kracht of energie.

Kruiden | Kruid en Meer

St. Janskruid

kruidengeneeskunde

Hypericum betekent “tegen een geest”(Grieks) het verhaal gaat dat het kruid boze geesten afweert. ook wordt gezegd dat Hypericum hertshooi (hard hooi) betekent. Hyper, Eikon, St John wort, Balm of warrior, Oliekruid, Jaagt de duivel.

Brandnetel

kruidengeneeskunde

De naam Urtica komt van het Latijnse woord “urere “wat “branden”betekent, vanwege de brandharen die brandend en scherp vocht bevatten dat in de huid een histaminereactie teweegbrengt. “dioica “betekent tweehuizig, vrouwelijke en mannelijke bloemen op een aparte plant, dit geldt alleen voor de Grote brandnetel. De Kleine is éénhuizig.

Madeliefje

kruidengeneeskunde

De officiële verklaring voor de botanisch naam ‘Bellis perennis’ is : ‘Bellis’ stamt van de Latijnse wortel ‘bellus’, ‘mooi’, en ‘perennis’ betekent letterlijk ‘doorheen de jaren’ dus eeuwig. ‘De eeuwig mooie’ dus.

Origanum

kruidengeneeskunde

“Origanum” is afgeleid van de Griekse woorden “Oros” wat “berg” betekent en “Ganos” wat “vreugde” betekent dus “bergvreugde”, dit verwijst naar de mooie verschijning van de plant in de bergen. Het kan ook van “origanon” komen dit betekent “Bitter kruid”.

Neem contact op voor jouw eigen workshop

Bij Kruid en Meer kies je uit verschillende cursussen en workshops over kruiden- en plantengeneeskunde. Zo is er de mogelijkheid om een kruidenworkshop te boeken. In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal veelvoorkomende kruiden. We leren over hun geneeskrachtige werking en maken vervolgens middelen met deze kruiden. Stuur een e-mail naar annetkruidenadvies@quicknet.nl voor alle mogelijkheden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer