De geneeskracht van de natuur

kruidengeneeskunde

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de geneeskracht van kruiden en wil je de kleine kwalen van jou en je gezinsleden op een natuurlijke manier aanpakken, dan is dit de cursus voor jou! In je naaste omgeving, bijvoorbeeld de tuin, in het park of bos groeien de meest geneeskrachtige planten. De mens is vergeten dat we vroeger, voor onze gezondheid, afhankelijk waren van de natuur. De apotheek groeide om ons heen!

Verdiepings kruidencursus 2022-2023

kruidengeneeskunde

Heb je al de basisbeginselen van de kruidengeneeskunde onder de knie, zoals tincturen, zalven en kruidentheemixen samenstellen maar wil je nog meer leren dan is deze verdiepingscursus misschien iets voor jou.

Kruiden | Kruid en Meer

Meld je aan voor de opleiding

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Wat ga je leren?

kruidengeneeskunde

Je leert hoe je kruidenproducten zelf kunt maken. Regelmatig wordt in de kruidentuin rond gekeken. Door de theorie te koppelen aan de praktijk, door het vergaren van kruidenkennis en eigen ervaring leert men de kruiden op allerlei manieren kennen en wordt de eigen intuïtie ontwikkeld.

Meer vragen over de opleiding?

kruidengeneeskunde

Waar is de opleiding?

kruidengeneeskunde

Ik geef de opleding in Oosterblokker op zuiderdracht 14, bij deze boerderij is een kruidentuin waar je de kruiden volop kan bekijken, proeven, ruiken en ervaren.

Bij op bloem | Kruid en Meer

Heeft u nog een vraag?

Je kunt zelf leren hoe je de geneeskracht van de natuur kunt toepassen. Tijdens mijn opleiding en cursussen in  kruidengeneeskunde leer je zelf om crèmes, tinctuur, thee, scrubs en nog veel meer, te maken van medicinale kruiden. Na mijn cursus kruidenleer behandel je dus zelf je eigen kwalen en ongemakken. Bij vragen over de vakopleiding over kruidengeneeskunde kun je altijd contact opnemen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer