Opleiding fytotherapie

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer

Leer meer over fytotherapie bij een opleiding van Kruid en Meer in Hoorn! Fytotherapie is de wetenschap van de kruiden- en plantengeneeskunde. Tijdens het beoefenen van fytotherapie behandel, verminder of voorkom je menselijke of dierlijke kwalen en ongemakken met geneeskrachtige planten en kruiden. Fytotherapie stamt al uit de tijd van de oude Egyptenaren, Indiërs en Chinezen. Voordat de synthetische geneesmiddelenindustrie opkwam, waren geneeskrachtige planten namelijk onze medicijnen. Tijdens een opleiding fytotherapie worden vele verschillende soorten planten en kruiden besproken, elk met hun eigen geneeskrachtige eigenschap. Zo stimuleert daslook bijvoorbeeld de lever en ondersteunt het ons immuunsysteem.

Fytotherapie bestuderen tijdens een praktische opleiding

Binnen de fytotherapie wordt er onderzoek gedaan of je daadwerkelijk diverse kruiden als medicijn kunt gebruiken. In mijn opleiding fytotherapie ga je zelf met verschillende kruiden aan het werk, waardoor je door de eigen ervaring leert of bepaalde kruiden voor jou werken. Tijdens de opleiding krijg je theorie die je later zelf in de praktijk kunt toepassen. Zo ga je aan de hand van de besproken kruiden zelf tinctuur maken. Dit is een alcoholische oplossing met kruiden naar keuze die voordelen heeft voor de gezondheid.

Kruiden | Kruid en Meer

St. Janskruid

kruidengeneeskunde

Hypericum betekent “tegen een geest”(Grieks) het verhaal gaat dat het kruid boze geesten afweert. ook wordt gezegd dat Hypericum hertshooi (hard hooi) betekent. Hyper, Eikon, St John wort, Balm of warrior, Oliekruid, Jaagt de duivel.

Brandnetel

kruidengeneeskunde

De naam Urtica komt van het Latijnse woord “urere “wat “branden”betekent, vanwege de brandharen die brandend en scherp vocht bevatten dat in de huid een histaminereactie teweegbrengt. “dioica “betekent tweehuizig, vrouwelijke en mannelijke bloemen op een aparte plant, dit geldt alleen voor de Grote brandnetel. De Kleine is éénhuizig.

Madeliefje

kruidengeneeskunde

De officiële verklaring voor de botanisch naam ‘Bellis perennis’ is : ‘Bellis’ stamt van de Latijnse wortel ‘bellus’, ‘mooi’, en ‘perennis’ betekent letterlijk ‘doorheen de jaren’ dus eeuwig. ‘De eeuwig mooie’ dus.

Origanum

kruidengeneeskunde

“Origanum” is afgeleid van de Griekse woorden “Oros” wat “berg” betekent en “Ganos” wat “vreugde” betekent dus “bergvreugde”, dit verwijst naar de mooie verschijning van de plant in de bergen. Het kan ook van “origanon” komen dit betekent “Bitter kruid”.

Stuur een mail voor jouw eigen opleiding

Tijdens een opleiding fytotherapie leer je van alles over kruidengeneeskunde wat je later in je eigen omgeving kan toepassen. Fytotherapie blijft namelijk heel relevant, omdat het de kwaliteit van leven kan vergroten. Ik geef ook advies als je zelf tips wil over bepaalde geneeskrachtige planten en kruiden. Voor kruidenadvies op maat of wanneer je je wil aanmelden voor een van mijn opleidingen, stuur je een e-mail naar annetkruidenadvies@quicknet.nl.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer