Verdiepingscursus 2023-2024

2022-2023

Heb je al de basisbeginselen van de kruidengeneeskunde onder de knie, zoals tincturen, zalven en kruidentheemixen samenstellen maar wil je nog meer leren dan is deze verdiepingscursus misschien iets voor jou. De cursus bestaat uit 10 lessen van 3,5 uur. De onderwerpen zijn o.a:

  • Oorkaarsen bij diverse oorproblemen maar ook heerlijk om je hoofd leeg te maken. Hierbij hoort ook een stukje lymfe behandeling en de daarbij behorende kruiden.
  • Kruidencapsules en zetpillen, leer zeer krachtige kruidenmiddelen te maken. Capsules kan bijvoorbeeld inzetten bij pijn, maar is ook handig voor mensen die alles vies vinden en daardoor geen thee of tinctuur willen innemen. Zetpillen zijn zeer handig om in te zetten bij aambeien, maar kunnen ook handig zijn als men misselijk is en niks binnen kunnen houden.
  • Kruidensticks: Je kunt met een stick van Bijvoet moxeren het is een methode om spierknopen weg te krijgen met weldadige warmte van een smeulende stick. ook met salie worden er kruidensticks gemaakt om te smudgen in deze les maak je je eigen kruidenstick en gaan we op elkaar oefenen met moxeren.
  • Bloesemremedies deze remedies werken op emotioneel vlak. (2 lessen) De rescueremedie is één van de bekendste middelen om in te zetten bij paniek en shock. Zo zijn er 37 remedies die op verschillende emotionele vlakken kunnen werken. Het is een prachtig middel om onderliggende oorzaken bij ziektes aan te pakken zodat de kans heel groot is dat de ziekte niet terug keert als het emotionele stuk verwerkt is. maak je eigen remedie en ervaar wat het met je doet.
Kruiden | Kruid en Meer

Meld je aan voor de opleiding

kruidengeneeskunde

Paardenbloem | Kruid en Meer
  • Helende hand en voetenbaden, leer alles over deze zeer krachtige kruidenbehandeling. Wist je dat de inhoudsstoffen van de kruiden ook via de huid worden opgenomen, een bekende Franse kruidengeneesheer genas zijn patiënten met hand en voetenbaden. een simpele manier voor mensen die niet zo gecharmeerd zijn van de smaak van sommige kruiden ;-), natuurlijk bespreken we ook de kruiden die hier geschikt voor zijn en maak je zelf op jouw afgestemde badbuideltjes.
  • Kruidenstempels: met kruidenstempels kan je heerlijk mee masseren, we bespreken de kruiden die zeer geschikt zijn om de doorbloeding te stimuleren maar ook helpen ontgiften en ontspannen. Stel een kruidenstempel samen speciaal gericht op jouw lichaam. Als het klaar is krijg je de uitleg hoe je het toe moet passen en kun je thuis lekker oefenen.

Meer vragen over de opleiding?

kruidengeneeskunde

  • Veilig en doelbewust omgaan met etherische olie (2 lessen), o.a een krachtig middel maken gericht op jouw wens/aandoening, een super deodorant en een heerlijke huisspray en crème, maar ook veiligheid, dosering, gebruik. Vaak hoor je over kruiden baat het niet dan schaadt het niet, dat is niet zo en geldt zeker niet voor etherische olie. Het is een heel geconcentreerd goedje waar voorzichtig mee moet worden omgegaan.

Locatie: Zuiderdracht 14 Oosterblokker
Tijdstip: maandag of vrijdagochtend 1 x per maand van 9:30 -13:00
maandag: 18 sept, 16 okt, 20 nov, 11 dec, 22 jan, 5 feb, 18 maart, 15 april, 13 mei, 17 juni

Kosten: €425
maximaal aantal deelnemers: 12

Docenten: Annet van der Tweel en Andrea Bleeker

Opgeven: annetkruidenadvies@quicknet.nl of 06-10160034

Bij op bloem | Kruid en Meer

Heeft u nog een vraag?

Je kunt bij mij terecht voor gegrond kruidenadvies op maat. Je kunt echter zelf ook leren hoe je de geneeskracht van de natuur kunt toepassen. Tijdens mijn opleiding in de kruidengeneeskunde leer je zelf om crèmes, dranken, thee en scrubs te maken van medicinale kruiden. Na mijn cursus kruidenleer behandel je dus zelf je eigen kwalen en ongemakken. Bij vragen over de vakopleiding over kruidengeneeskunde kun je altijd contact opnemen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kruid en Meer